Trenger du ortopediske hjelpemidler?

29 april 2021
Johanne Larsen

Trenger du ortopediske hjelpemidler? Det er heldigvis mange muligheter, men hvorfor trenger man ortopediske hjelpemidler, og når skal du oppsøke ortoped? 

Føttene påvirker hele kroppen

Det er faktisk sånn at føttene våre påvirker hele kroppen, og det er rett og slett av den enkle årsak at kroppen blir båret av føttene. Vi bærer kroppen på føttene gjennom hele livet og gjennom alle slags terreng på alle slags underlag. 

Det er altså ikke så rart at det er viktig hvordan føttene egentlig har det, og at hvordan føttene har det faktisk kan påvirke mange andre steder i kroppen. Det er for mange et spørsmål om plager i rygg og korsrygg, og da kan ortoped bli nødvendig. 

Bruk riktig fottøy 

Hvilke sko vi bruker kan også være med på å påvirke føttene dine, og hvor stor belastning du får på ledd, rygg og knær. Derfor er det viktig å sørge for gode sko, men noen ganger trenger man faktisk litt ekstra hjelp. Hvis man er plattfot for eksempel, så er det veldig viktig å sørge for at man får de riktige sålene som man kan bruke i gode sko, for å sørge for at man får den støtten man trenger når man går. Du skal med andre ord ikke undervurdere hvor viktig fottøy er for god fothelse, og for forebygge plager som starter med føttene, men som potensielt sett faktisk påvirker hele kroppen. 

Når du trenger fottøy eller ortopediske hjelpemidler som en ortopedisk såle, så skal du oppsøke en fagperson som kan hjelpe deg med nettopp dette. Du kan finne tilgang på ortopedisk hjelpemiddel i Trondheim hvis du er bosatt der, og få henvisning til ortoped fra legen din.

En god ortoped kan hjelpe deg med dine plager og tilrettelegge hjelpemidler og løsninger til nettopp deg, så føttene dine kan bære deg gjennom hele livet ditt. 

Flere nyheter