Mikrobor til flere industrier

16 desember 2020
admin

Mikrobor til flere industrier

Mikrobor er et akkurat det det høres ut som. Det er et bittelite bor som borer bittesmå hull. Faktisk kan de nesten bare fås i et utvalg i diametre fra 0.1 mm og opp til 2 mm. Det er et bor som brukes i industrier der det er helt avgjørende at man kan lage bittesmå ting. Det å kunne produsere små deler er alfa og omega for mange bransjer.

Disse borene er derfor designet spesielt til å produsere applikasjoner i for eksempel bilindustrien, innenfor medisin og andre industrier der små deler er en stor andel av produksjonen deres. Det å kunne produsere små, men veldig viktige deler, er helt avgjørende for disse produksjonene og bransjene.

De små mikro-borene gjør det mulig å bore med en diameter på helt ned til 0,01 mm og det gir muligheter som man ikke ville hatt hvis man ikke kunne det. Det er mye man ikke vet om før man trenger det, og da jeg ble ansatt til å blant annet kjøpe inn nytt utstyr ble det klart for meg at dette var noe nytt og spennende.

En viktig utvikling for industrien

De ytelsene man kan oppnå gjennom å bruke den nye generasjonen av mikrobor er dramatisk forbedret med de verktøyene man kan kjøpe hos for eksempel https://www.secotools.com/ der vi kjøpte våre, enn det mange faktisk bruker i dag. 

Det nye generasjonen av bor, som for eksempel SD22 og SD26 bor har lagt vekt på kvaliteter som for eksempel bedre kvalitet på hullene og lavere kostnad per hull. I tillegg har de sett på elementer som for eksempel å øke produktiviteten og hvor lenge verktøyets liv er. 

Alle disse komponentene peker mot bærekraftighet, fordi det ser på hvordan man både kan effektivisere og samtidig hvordan man kan øke lengden på livet til produktet. Den slags type tankegang trenger vi mer av.

Flere nyheter