Hva er egentlig en signaturduft?

31 mai 2021
Johanne Larsen

Parfyme er for mange personlig, og hvilket forhold vi har til forskjellige dufter, endrer seg drastisk fra person til person. Men kan parfyme egentlig være personlig? Her skal vi se litt nærmere på fenomenet signaturduft, og hva det egentlig går ut på. 

En duft av deg selv

En signaturduft er en duft av deg selv. Det er en parfyme som spiller godt sammen med din kroppskjemi, og som har en eller annen personlig forbindelse. Kanskje er det yndlingsblomsten eller blomstene dine, eller bare et overordnet uttrykk som sier noe om deg? Når du skal finne frem til signaturduften din, er det gret å vite litt om hvordan parfyme fungerer. Parfyme består i all hovedsak av tre forskjellige noter.

Det er en toppnote, som er den innledende delen av parfymen, hvis man skal tenke på den som et musikkstykke. Deretter kommer hjertenoten som er kjernen i parfymen og til slutt, når parfymen har tørket godt inn i huden, tar basenoten over – som er selve fundamentet og dybden. 

Man trenger ikke nødvendigvis å låse seg fast til en enkelt signaturduft. Nei, mange velger faktisk å bygge seg opp en hel liten duftgarderobe, som består av forskjellige dufter, som alle representerer ulike humør og kanskje også ulike sider av din personlighet, som til sammen utgjør et helhetsuttrykk.

Dermed blir det litt som med personlig stil, der man har tøy som passer til forskjellige anledninger. Kanskje passer ikke dagduften din til en sensuell date, og kanskje er du i humør til noe lett om sommeren, og til noe fyldigere om vinteren. Da kan nøkkelen være å fine flere signaturdufter og lage en kuratert liten duftgarderobe. 

Prøv deg frem

www.coolpriser.no, kan du finne billig parfyme, og dermed også prøve deg frem i en jungel av dufter. Det er nemlig ikke sånn at alle parfymer lukter det samme på alle. Nei, det handler faktisk også om kjemi,  og derfor er det viktig at man rent faktisk prøver duften på seg selv, og ikke bare på en papirremse på parfymeriet, når man skal finne frem til signaturduften sin. 

Flere nyheter