Hold styr på din tannhelse

10 april 2020
Maria Laugesen
Hold styr på din tannhelse

Et besøk hos tannlegen blir kanskje aldri noe du rett og slett ser frem til. Men det er viktig at du føler deg trygg og tilpas når du er hos din tannlege. Derfor bør du alltid velge en tannlege som du har tillit til, og der du føler at de gjør alt for å få deg til å få en behagelig opplevelse. 

Selvom en tur til tannlegen kanskje ikke er det mest spennende i verden, så er det utrolig viktig at du får det gjort. Dette gjelder selvfølgelig i det tilfellet at du har smerter i tenner eller tannkjøtt, fordi det da er essensielt at årsaken til disse blir funnet fort. Ved å utsette det risikerer du at tilstanden utvikler seg og blir verre, og dette kan ha konsekvenser for din fremtidige tannhelse. Men det gjelder også for de forebyggende besøk, som du bør ha hvert fall 1-2 ganger i året. Disse tannlegetimer sørger for at du jevnlig får undersøkt om det er noen problemer på vei, som for eksempel hull i tennene eller en tannkjøttssykdom. Og da kan disse forebygges med spesifikk behandling før smerter og problematikker oppstår. De kan også inneholde forebyggende behandling, og du kan få råd til hvordan du best mulig vedlikeholder din tannhelse.

Hvis du ikke har dine regelmessige besøk hos tannlegen, da risikerer du å få en generelt dårligere tannhelse, og du risikerer at det utvikler seg problemer og sykdommer i tannkjøtt og tenner som ikke blir oppdaget i tide. Derfor kan det være både skadelig for din helse samt dyrt for deg å vente til skaden oppstår. Så bestill din time hos en tannlege i Grünerløkka allerede i dag, uansett om du har smerter eller bare synes det er på tide å få sjekket din tannhelse. Det er en god og smart investering i deg selv.

Flere nyheter