Fordeler med varmepumpe

01 august 2022
Johanne Larsen

editorial

Det er ikke så rart hvis du har hørt mye om varmepumpe i det siste, det er nemlig noe av det som er stort på markedet for energi og varme til boliger. Her skal vi se litt nærmere på hvilke fordeler en varmepumpe har, så du kan finne ut om det er noe for deg og din bolig. 

Derfor er varmepumpe så populært

Den første og kanskje største årsaken til at varmepumpe er så populært som det er, er at det er en svært energieffektiv varmeløsning. Det vil si at varmepumpen utnytter energien på en smart måte, og varmen pumpes ut og sirkulerer rundt i hjemmet ditt. Dermed får du en løsning som også er mer miljøvennlig enn svært mange andre varmeløsninger, og det er ikke minst en billig løsning.

Det er mange som har fått et sjokk på varmeregningen de siste årene, og derfor er ting som peisovn blitt svært populært, men varmepumpen er også en del av en billigere og bedre varmeløsning. Det kan kanskje virke dyrt å installere en varmepumpe i hjemmet, men man skal se det som en del av et større regnestykke – det er nemlig sånn at de fleste varmepumper, hvis de er korrekt installert, rent faktisk tjener seg selv inn i løpet av få år. Det er også noe man ska ha i bakhodet hvis man vurderer å installere en smart armepumpe. Det er også sånn at varmepumpen gir stabil varme i frostvær, og den er enkel å justere etter behov. Men hvordan får man tak i en varmepumpe? 

amalo

Slik finner du varmepumpe 

Du kan lese mer om varmepumper på sider som amalo. Mange lurer på om man kan installere en varmepumpe selv, og det kan man i prinsippet, men det lureste er å få en profesjonell til å installere den, så man er sikker på at den blir installert korrekt og dermed virker som den skal.

Flere nyheter