Få hagen i sommerform

23 april 2021
Johanne Larsen

Er det kanskje på tide å få hagen i sommerform? Det er heldigvis ikke så vanskelig som du kanskje tror. Her får du noen gode tips til hvordan du kan få hagen helt klar til det begynner å blomstre for fullt. 

Plan strategisk 

Når du skal få hagen i toppform, er det lurt å plante strategisk. Det handler om å plante på en måte som gjør at man får så mye blomstring som mulig i løpet av et år. Det er nemlig ikke alt som blomstrer samtidig, og hvis du planlegger godt, så har du en bugnende hage i så store deler av sommerhalvåret som mulig. Det er lurt å planlegge godt og skrive ned hva slags lukt og farger du liker, så du kan plante etter det. Hvis du går på nettet, så kan du finne utrolig mye fin inspirasjon til fine hager. Det er veldig stor hagetradisjon både i England og Frankrike, og fra de stilene kan du hente mye inspirasjon til din egen hage. 

I Norge skal man dog som regel ta hensyn til en hel del stein og røtter, når man skal jobbe i hagen. Da er det lurt å bruke riktig verktøy til de oppgavene du skal utføre. Det kan være smart å investere i kvalitetsverktøy, så du får så mye ut av det som mulig. Du kan bruke aluminiumsspett til røtter. Det er også en god ide å investere i en god hagespade, så er du alltid beredt når du skal plante og jobbe i hagen. 

Det er mange måter å anlegge en perfekt hage på, men det krever mye vedlikehold. Det er derfor viktig at man setter seg godt inn i stell for ulike planter og vekster i hagen, så man gjør det som skal til for å forberede seg best mulig til å la hagen blomstre. 

Flere nyheter