Er det lett å løse en rubiks kube?

31 august 2021
Johanne Larsen

Har du tenkt på å prøve å løse en rubiks kube? Her skal vi se litt nærmere på hvor lett eller vanskelig det egentlig er, og hvordan du kan komme i gang med å prøve å løse den. Det er kanskje ikke så umulig som du tror? 

Sånn lærer du deg å løse en rubiks kube

Det er ikke umulig å løse en rubiks kube, selv om det kanskje kan føles sånn når man prøver mange ganger. Det er bare mange som prøver med den tilgangen at de bare skal løse den for enhver pris, og så glemmer de å tenke underveis. Det er nemlig ikke bare å vri uten mål og mening og håpe på at den går opp, det ville etter all sannsynlighet være en dårlig taktikk. Derfor skal man i stedet prøve å sette seg litt inn i hvordan man kan løse kuben, og lære seg noen smarte taktikker for hvordan man skal tenke for å løse den. 

Det er utrolig smart at man kan ta med seg rubiks kuben overalt, og det finnes mange forskjellige typer kuber man kan bryne seg på og prøve å løse. Når du kan ha den med deg overalt, har du alltid noe å kose deg med, og du trenger aldri å kjede deg mens du venter på bussen eller sitter på toget. Det er også deilig å ha noe å holde på med som ikke er digitalt. 

Hvor får jeg tak i en rubiks kube? 

Du kan heldigvis finne en rubiks kube online butikk med et stort utvalg av forskjellige rubiks kuber man kan prøve å løse. Der finner du også tips til hvordan du kommer i gang når du skal løse kuben, og du kan se på mange forskjellige kuber som du kan avansere med etterhvert som du blir bedre. 

Flere nyheter