English Deutsch Norsk
   HEIM   NATUREN   AKTIVITETER   LEILIGHEITENE   FINN OSS  
 
 Aktiviteter
Aga er en invitasjon til aktiv rekreasjon ved fjorden. Det er mye fisk tilgjengelig selv for de uten fiskererfaring: coalfish, pollack, cod, flyndre,and even halibut!
 
Hvis du ikke liker fisking kan du bruke båten til roturer på fjorden i det praktfulle landskapet.
 
 
Fjellene som reiser seg fra fjorden passer perfekt for en mengde aktivieter. I vannene finner du ekte fjellørret. Bare å gå i området er en opplevelse for ikke å snakke om klartring og skiturer.
 
På Folgefonna-breen finner du "Folgefonna Sommar Skisenter". Det er ganske kjent - Europeiske fjellski-lag kommer ofte hit for å trene om sommeren.
 
Returner til Aga om ettermiddagen og ta en svømmetur i fjorden.
 
 
Når du oppholder deg på Aga kan du dra på teltturer og overnatte utendørs.
 
Med bil kan du enkelt nå de lokale attraksjonene i Hardanger: museumet på Utne, Industristedet Tyssedal, Hardangervidda, Haukeli eller Buar-breen.
 
Vi anbefaler også et besøk på Hardangervidda Natursenter i Eidfjord.
 
 
På andre siden av veien der du vil bo finner du "Den gamle landsbyen" - Agatunet. Nå er det museum med bygninger datert tilbake til det 13de århundre.
 
Folk har bodd her inntil for noen få år siden. Nå er det midlertidige utstillinger av moderne kuns og håndtverk. Om sommeren finnes en liten kafe.
 
 
Som sagt - det er kort vei til mange interresante plasser - om du har egen bil. Buss og ferje er tilgjengelig om du velger offentlig transport.
 
Bergen - en av de eldste og mest interresante byene i Norge er bare 2 timers avstand fra Aga. Bergen har mange turistattraksjoner - så det er lurt å planlegge besøket av Bergen en dag eller to før du reiser.
 
Vi har nødvendig turistinformasjon og hjelper deg å planlegge turen.
 
 
Om du tar en tur på de smale fjellstiene vil du ha en svært god guide - navnet hennes er Lady og hun er lommekjent i området.
 
Når du ikke lenger finner hvor stien går (den er merket med rød "S" på store steiner og trær, men noen steder er det vanskelig å finne merkene pga forrige vinters skred) - er det bare å følge Lady.
 
Mange folk har vært glad de har hatt henne med når de har gått i fjellet.
 
 

 
 
HEIM
NATUREN
AKTIVITETER
LEILIGHEITENE
FINN OSS

 
        Rediger